Wednesday 9 May 2007

Rooma tai kuolema

Edellinen tapahtui, jälkimmäinen ei vielä. Tietääkseni. Heittäisin lisää jotain Rooma-aiheisia sanaleikkejä, mut nyt just ei tule yhtäkään mieleen. Joten silleen julistetaan vain Rooma nähdyksi, muttei koetuksi. Matkan kuvat ovat nähtävissä tämän linkin takaa.

Ei kyllä oikein kaks päivää riitä ton(kaan) kaupungin tsekkaamiseen. Perjantaina tsekattiin keskustan nähtävyyksiä (kuten kuvista näkyy), mutta aika kursorisesti. Oli aika paljon jengiä mestoilla siihenkin aikaan illasta ja tosiaan alkoi olla jo ilta kun katseltiin niitä. Tosin emmä tiiä onko noissa kaikissa käydyissä niin hirveen paljon nähtävää edes ole. Silleen, Espanjalaiset portaat on kuitenkin ihan vaan portaat.

Lauantaina sit Vatikaani ja onhan se kyllä vaikuttava mesta, vaikken nyt katolilaiseksi hurahtanutkaan. Väkeä sielläkin oli, mutta jokseenkin sopivasti. Ei ollut tungokseksi asti tai mitään sellaista. Ei nähty Paavia, mutta kiusasin sopivaksi katsomiani henkilöitä hänestä kertovilla postikorteilla. Ei tartte kiittää.

Mut joo, oli kivaa, vaikka paluu matkalla tyhmäilinkin oikein huolella ja pääsin ihmettelemään pohjois-Italiaa paikallisjunien ikkunoista. Nyt naurataa, silloin ei niinkään. Joskus joutuu kyl varmaan mennä takaisin, silleen esmes Sikstuksen kappeli jäi näkemättä. Ja Kolosseumin sisäpuolio. Ja varmaan kaikkee muutakin siistiä.

Et sellasta. Italialainen pitsa ei kyl tosin ollu ihan älyttömän hyvää, mikä oli outoa.

No comments: